Een veiliger laadperron met een automatisch veiligheidssysteem

/global/scaled/4608x2300x0x280x1020x510/AAES-PRODUCTS_3.1-PRODUCT-IMAGES-Loading dock equipment-restraint-system-vehicle-restraint-system.jpg

Een laadperron is vaak een potentieel gevaarlijke omgeving. Denk u maar eens in: er worden grote hoeveelheden goederen geladen en gelost, het liefst binnen een kort tijdsbestek. Bovendien zijn de belastingen van materialen en oplossingen hoog en kunnen ook andere omgevingsfactoren, zoals regen of weinig licht, een negatieve invloed hebben op de veiligheid.

Het is daarom belangrijk dat u de veiligheid aan zowel de binnen- als de buitenzijde van uw laadperron verbetert, bijvoorbeeld met een automatische wegrijbeveiliging. ASSA ABLOY Entrance Systems introduceert daarom de nieuwe DE6090AR – speciaal ontworpen om maximale veiligheid bij het laadperron te garanderen.

Voorkom onverwachte bewegingen

Bij het laden en lossen kunnen er onverwachte bewegingen voorkomen, zoals chauffeurs die te vroeg wegrijden of vrachtwagens die per ongeluk wegschuiven. De nieuwe DE6090AR wegrijbeveiliging voorkomt ongeplande bewegingen van het voertuig om zo het risico op ongelukken en letsel te verkleinen. Dit alles gebeurt dankzij een afgeronde blokkeerarm. Deze zorgt er niet alleen voor dat een vrachtwagen niet per ongeluk weg kan schuiven, maar ook dat chauffeurs pas kunnen wegrijden als het laad- en losproces is voltooid. De arm blokkeert namelijk automatisch het achterwiel van het voertuig, door middel van een hydraulisch systeem.

Volledige controle

Een geïntegreerd bedieningssysteem zorgt ervoor dat alle handelingen omtrent laden en lossen zijn geïntegreerd. Zo kunnen dockdeuren niet worden geopend voordat het bevestigingssysteem op zijn plaats zit, en wordt de blokkeerarm pas verwijderd als de deur gesloten is. Het resultaat is dat vrachtwagens nooit kunnen vertrekken van het laadperron voordat het complete laad- en losproces is voltooid, en vorkheftrucks en personeel zich dus op een veilige afstand van het laadperron bevinden.

Eenvoudige installatie

Veiligheid is cruciaal, en moet daarom zo makkelijk mogelijk gerealiseerd kunnen worden. Daarom is installatie van de ASSA ABLOY DE6090AR zeer eenvoudig. Zo is er maar weinig interne bouwruimte nodig en maar één verbindingspunt aan de buitenkant voor het aansluiten van de DE6090AR op de bedieningskast. Ook handmatige bevestiging is mogelijk. U beschikt dan over dezelfde functionaliteit, alleen de blokkeerarm wordt handmatig bevestigd en vrijgegeven. Ook het handmatige systeem omvat een vergrendelingssysteem in twee richtingen: dockdeuren kunnen niet worden geopend voordat het beveiligingssysteem op zijn plek zit en de blokkeerarm kan alleen worden ingetrokken wanneer de dockdeur wordt gesloten.

Meer weten over de nieuwe ASSA ABLOY DE6090AR? Lees verder.

 

Vond u dit nieuwsbericht interresant? Lees dan ook: