Muizen en ander ongedierte? Laat ze voor een écht dichte deur staan

/global/scaled/1376x688x0x175x1020x510/AAES-NL-News-2018-Ongedierte-bestrijden.jpg

Een ouderwetse muizenval is niet de meest effectieve manier om ongedierte te bestrijden. Wereldwijd wordt de wet- en regelgeving op het gebied van ongediertebestrijding aangescherpt; overheden willen het gebruik van chemicaliën terugdringen om de negatieve gevolgen op mens en milieu te verminderen. Hoe houd je die muizen, ratten en insecten dan nog buiten de deur? Gelukkig bestaan er andere, effectievere opties. En wel in de vorm van automatische deuren!

Geautomatiseerde entree

Uw toegangsdeur is hét visitekaartje van uw winkel. Als daar ongedierte rondloopt, haakt een (potentiële) klant waarschijnlijk direct af. Door deze deur te automatiseren kunt u uw binnenklimaat beter beheersen, aangezien een automatische deur alleen opent en sluit wanneer het nodig is. Om ongedierte helemaal geen kans te bieden zijn er een aantal extra toepassingen mogelijk. Zo kunt u voor een automatische tourniquetdeur een terug-naar-parkeerstand of stabiele-parkeerstand instellen, die ongedierte buiten de deur houdt terwijl de entree in de ideale positie blijft voor de volgende gebruiker.

Heeft uw entree een automatische schuifdeur? Deze kunnen worden voorzien van borstels om ongedierte zoveel mogelijk tegen te houden. Of kies voor een volledig luchtdichte automatische schuifdeur, die rondom is afgedicht en borstels in de hoeken heeft. Het voordeel: ook bij functioneel gebruik krijgen muizen en ander ongedierte zo geen kans. En er bestaan speciale afdichtpakketten, die je in de onderhoeken plaatst om tocht, ongedierte en vuil tegen te houden.

Afgesloten pand en magazijnruimte

Zodra gasten door uw entree binnenkomen, moeten ze hetzelfde schone en frisse gevoel krijgen als daarvoor. Daarom wilt u uw magazijn zoveel mogelijk afsluiten van de rest van uw pand of winkel. Een snelloopdeur heeft een hoge open- en sluitsnelheid. Dit zorgt voor een snellere productstroom en hoge productiviteit, en weert ongedierte. Een extra voordeel: deze deuren kunnen volledig bedrukt worden, zodat u vanuit uw winkel of pand de nadruk kunt leggen op een bepaald onderdeel van uw branding.

Voor het laden en lossen aan de achterzijde van een gebouw kunt u beter kiezen voor overheaddeuren, die automatisch openen en sluiten tijdens het laden en lossen. Zo weet u zeker dat de deur van uw pand weer goed afgesloten is en ongedierte voor een dichte deur komt te staan. En er bestaan speciale afdichtpakketten, die je in de onderhoeken plaatst om tocht, ongedierte en vuil tegen te houden.

Meer weten over automatische deuren? Lees hier meer over de verschillende typen: tourniquetdeuren, automatische schuifdeuren, snelloopdeuren of overheaddeuren.