Ruimte besparen met automatische deuren

/global/scaled/1703x742x62x295x1000x435/AAES-NL-News-2018-Ruimte-besparen.jpg

Ruimte is een belangrijk element, zeker bij het maken van een beslissing voor een bedrijfsgebouw. Populaties groeien en er is beperkte ruimte om panden te bouwen of renoveren. Of u nu architect of eigenaar bent, we willen allemaal de beschikbare ruimte optimaal benutten.

Het beperken van de klantenstroom is in nagenoeg alle gevallen verre van ideaal. Door een eenvoudige toegang tot uw pand te bieden, lees zorgen voor een goede openingsbreedte passend bij uw bezoekersaantallen, kunt u zorgen voor een hoger bezoekersaantal. Niets is zo vervelend als moeten wachten op andere passanten om een pand te betreden.

Er zijn diverse automatische deuroplossingen, waaronder tourniquetdeuren en balansdeuren, die zorgen voor een eenvoudige toegang en grote openingsruimte.

Tourniquetdeuren

Laten we beginnen met tourniquetdeuren. De meeste mensen zien roterende deuren waarschijnlijk niet zo snel als ruimtebespaarders - ze zijn tenslotte toch behoorlijk groot – brengen ze diverse voordelen met zich mee.

Het belangrijkste kenmerk van tourniquetdeuren is dat ze tocht flink verminderen en mede hierdoor een constante binnentemperatuur handhaven. In bedrijfspanden betekent dit dat de receptie dichter bij de ingang geplaatst kan worden. Hierdoor is er minder “loze” ruimte en de ontvangstruimte wordt functioneler. Daarnaast kan de overgebleven ruimte ingezet worden voor andere doeleinden.  

Voor winkelcentra zorgen tourniquetdeuren voor een soepele doorstroming van het verkeer, zodat bezoekers niet achter elkaar in een rij komen te staan. Ook kan – door de installatie van een tourniquetdeur - de commerciële ruimte optimaal gebruikt worden en er gaat nagenoeg geen energie verloren.

Bekijk de volledige serie tourniquetdeuren hier. 

Balansdeuren

Balansdeuren zijn een goede optie voor smalle doorgangen en wanneer de ruimte rondom de ingang beperkt is. Eigenlijk komen in de balansdeuren de beste eigenschappen van draaideuren (ofwel automatische deurdrangers) en schuifdeuren samen.

De meest winkelpuien hebben beperkte ruimte. Op drukke dagen kan het een nachtmerrie zijn voor klanten om op een soepele manier naar binnen en buiten te gaan. Voor winkels, net als elke commerciële instelling, is het van belang om de opbrengsten te maximaliseren, om hier voor te zorgen is een gemakkelijke toegang, zeker op spitsmomenten, niet te onderschatten.   

Balansdeuren bieden - zoals de naam al doet vermoeden - een oplossing om ruimte te besparen, zonder concessies te doen aan toegang, kracht of veiligheid. Deze draaideur met een openingshoek van 180º maken ook de verkeersstroom in nauwe doorgangen mogelijk.

Bekijk de ASSA ABLOY Balansdeur hier. 

 

Vond u dit blog interessant? Lees dan ook: