Dankzij deze tourniquetdeur koopt u geen gesmolten chocola meer

/global/scaled/1200x600x0x77x1020x510/AAES-NL-News-2018-Chocolade-tankstation.jpg

Even snel een flesje drinken kopen, een broodje halen of natuurlijk tanken: de meeste tankstations worden druk bezocht. En dat is natuurlijk goed nieuws. Het betekent echter ook dat de deuren vaker open dan dicht zijn, en dat het lastig is om de temperatuur binnen op orde te houden. Een klein bijkomend probleem? Niet voor een tankstation nabij Utrecht. Het had last van geluidsoverlast, een vrijwel onbeheersbaar binnenklimaat en ongedierte. Een tourniquetdeur bood uitkomst.

Geluids- en ongedierteoverlast

Eerder maakte het tankstation gebruik van een automatische schuifdeur als toegangsoplossing, maar dat resulteerde in een aantal problemen. Zo was er veel geluidsoverlast door de drukke snelweg waaraan het tankstation gelegen is. Bovendien ligt het tussen de weilanden en bossen, waardoor er veel overlast was van ongedierte – met name vliegen en muizen. Vooral de muizen zijn een grote nachtmerrie voor een tankstation, aangezien er veel met voedingsmiddelen wordt gewerkt.

Smeltende chocolade

In de zomer diende zich een extra probleem aan. Doordat het tankstation druk bezocht wordt en de deuren vaak openstonden, was het binnenklimaat vrijwel onbeheersbaar. De chocolade smolt dan ook letterlijk uit de schappen. Dit stond in schril contrast met de winter. Met de broodafdeling van het tankstation recht tegenover de entree, kregen de werknemers van de afdeling het al snel erg koud. Tel daar de wind bij op die regelmatig producten uit de schappen blies, en het is duidelijk: er moest een oplossing komen.

Tevreden klanten en medewerkers

Een tourniquetdeur van ASSA ABLOY Entrance Systems vormde de oplossing. Dit type deur zorgt voor een ideale klimaatbeheersing, doordat het binnen- en buitenklimaat van elkaar gescheiden blijft. In overleg met het tankstation werd een compacte 4 vleugelige tourniquetdeur geplaatst. Naast de professionele uitstraling van de entree, is het nu een stuk stiller in het gebouw – dankzij de geluidswerende eigenschappen van de toegangsoplossing. En omdat de deurvleugels van de tourniquetdeur altijd automatisch in een ‘gesloten’ positie terugdraaien, is ongedierte en tocht verleden tijd en is het binnenklimaat beter beheersbaar. Werknemers ervaren een comfortabel binnenklimaat en de chocolade blijft netjes in het schap liggen.

ASSA ABLOY SW200

De tourniquetdeur, die in juni 2017 werd geïnstalleerd, had na ruim een half jaar al 1.3 miljoen omwentelingen gemaakt. Een enorme hoeveelheid, wat aantoont hoe drukbezocht het tankstation is. Goed dus, dat er naast de tourniquetdeur ook een ASSA ABLOY SW200 is geplaatst. Het voordeel hiervan is dat de shop en pompen van het tankstation niet dicht hoeven bij servicewerkzaamheden aan de tourniquetdeur. Zo heeft het tankstation geen last van omzetverlies of ontevreden klanten.

Weten welke voordelen een tourniquetdeur biedt voor uw business? U leest het hier.