Doorstories: Is WELL bij DC's de oplossing voor het personeelstekort?

/global/scaled/1227x615x0x78x1020x510/AAES-NL-News-2018-WELL-Distributiecentra.jpg

Onlangs publiceerde logistiek.nl een interview met Arthur van Kooij van Prologis omtrent de wereldprimeur van Prologis; WELL bij een distributiecentrum te Tilburg.

Terwijl de kantorenmarkt langzaam aan het wennen is aan deze nieuwe kijk op de gebouwen, is nu ook het startschot gegeven voor de distributiecentra. Niet omdat het moet, maar omdat het kan!

BREEAM is nu ruim 10 jaar een begrip in bouwend Nederland om de duurzaamheid van gebouwen wereldwijd inzichtelijk te maken. De taal die we hiermee spreken, spreekt ook de beleggers en ontwikkelaars over de landsgrenzen aan. Het voegt iets toe aan de bepaling van de waarde van het vastgoed.

Waar BREEAM zich vooral focust op de invloed van het gebouw op het milieu, kijkt WELL naar de gezondheid van de gebruikers van het pand. Het gaat hier om de aangename werkomgeving. En laat personeel nu net één van de grootste uitdagingen zijn voor de logistiek sector op dit moment.

Onlangs is er weer een nieuw ‘schaarste record’ behaald. Door een distributiecentrum niet langer alleen maar als op- en overslag te zien, maar de ruimte ook daadwerkelijk geschikt te maken om hele dagen in te werken, wordt het hopelijk steeds interessanter om in deze prachtige sector werkzaam te zijn!

Geschreven door Anita van der Brugge

In de rol van Specialist Entrance Systems ben ik in een 
vroeg stadium betrokken bij diverse vraagstukken op
het gebied van automatische toegangsoplossingen.
Specialisten in een vroeg stadium betrekken leidt tot
slimme en duurzame gebouwen.
Daar maak ik mij sterk voor! 

Vond u dit artikel interessant? Lees ook: