De drie belangrijkste voordelen van een laadhuis

/AAES/NL/News/2019/Duurzaamheidsrapport%202018/LH6180I%20WEB.jpg

Of u nu werkzaam bent in distributie en logistiek, manufacturing of transport, u wilt er zeker van zijn dat systemen werken, processen zo efficiënt mogelijk verlopen en dat personen- en goederenstromen in goede banen worden geleid. Zeker tijdens het laden en lossen, waar de tijdsdruk vaak groot is en de belasting van materialen en oplossingen hoog. Het installeren van een laadhuis bij een laadperron kan een belangrijke rol spelen bij het optimaliseren van uw laad- en losactiviteiten. We zetten de drie belangrijkste voordelen op een rij.

1. Meer ruimtebesparing

 Soms hebben bedrijfspanden maar beperkte ruimte. Een laadhuis maakt het mogelijk om buiten het pand te laden en lossen, zodat er op de werkvloer meer ruimte overblijft. Het volledige laadperron – inclusief de dock leveller, shelter en dockdeur – wordt daarbij naar buiten verplaatst. Bovendien zijn laadhuizen eenvoudig te installeren. Normaal gesproken vragen ze om zeer weinig aanpassingen aan een bestaand gebouw en zijn ze snel en eenvoudig op te bouwen. De nieuwe ASSA ABLOY LH6180IL is bijvoorbeeld te installeren binnen vier uur tijd, zonder gebruik van een kraan of heftruck.

2. Efficiëntere temperatuurbeheersing

 Een laadhuis dient vaak als verlenging van uw hoofdgebouw. In plaats van dat de deuren van het pand rechtstreeks naar buiten openen, gebeurt dit nu via een kleine, beheerde ruimte als onderdeel van het laadhuis. Dankzij deze thermische scheiding is het eenvoudiger om eventuele temperatuurverschillen tijdens het laden en lossen onder controle te houden. Dat is niet alleen cruciaal voor bepaalde sectoren, zoals de productie of distributie van levensmiddelen, maar draagt ook bij aan energie- en dus kostenbesparing.

3. Betere bescherming

 Laadhuizen bieden meer bescherming tijdens het laden en lossen dan elke andere dockingoplossing. Door een goede aansluiting tussen het hoofdgebouw en het laadhuis dringt er geen tocht of neerslag door tijdens het laden en lossen. Zo zijn zowel goederen als personeel beter beschermd tegen de elementen, zoals wind, regen en zelfs hevige sneeuwbuien. Dat biedt niet alleen meer comfort, maar komt ook de veiligheid ten goede.

Denk je erover om je laadperrons naar een hoger niveau te tillen? Een laadhuis is het overwegen waard en kan de oplossing zijn voor een praktischer en efficiënter laadproces.

 

Vond u dit blog interessant? Lees ook: