Vier goede redenen om een nieuw deurblad aan te brengen op uw bestaande overheaddeur

/AAES/NL/News/2019/Een%20nieuw%20leven%20voor%20uw%20overheaddeur.png

Sectionale overheaddeuren van ASSA ABLOY Entrance Systems hebben bij normaal gebruik een verwachte levensduur van tientallen jaren. Toch kan het gebeuren dat er door botsingen of slijtage een beschadiging optreedt. Of misschien vindt u het na een aantal jaren gewoon tijd voor een nieuwe uitstraling van uw bedrijfspand. In dat geval is het lang niet altijd nodig om de volledige overheaddeur te vervangen. Door het aanbrengen van een nieuw deurblad geeft u uw overheaddeur snel en eenvoudig een tweede leven. Vier redenen waarom dit eigenlijk een heel erg goed idee is.

1.       Esthetiek

We kopen nieuwe kleren om aan de laatste modetrends te voldoen en vervangen het bankstel als we op het oude zijn uitgekeken. Zelden is het zo dat het oude product versleten is of niet meer functioneert. Hetzelfde gaat op voor sectionale overheaddeuren. Bij veel bedrijven is de overheaddeur aangebracht aan de voorkant van het pand en bepalend voor het aangezicht. Het vervangen van de deur is een effectieve manier om uw pand een nieuwe uitstraling te geven.

 

Regelmatig komt het voor dat een ondernemer een complete deur wil vervangen om esthetische redenen, bijvoorbeeld omdat hij het bedrijfspand beter wil laten aansluiten bij de nieuwe huisstijl. Dit is echter lang niet altijd nodig. Door het aanbrengen van een nieuw deurblad creëert u namelijk hetzelfde effect. Het deurblad bestaat uit platen die kant-en-klaar uit de fabriek worden geleverd en per sectie op de sectionaaldeur worden aangebracht. Deze platen zijn verkrijgbaar in tal van kleuren. Voor een extra luxe uitstraling is het desgewenst mogelijk om een motief in het plaatmateriaal te stansen, bijvoorbeeld het ‘diamond grid’ dat momenteel erg populair is.

 

2.       Duurzaamheid

Bij het vervangen van een sectionale overheaddeur is het niet alleen de deur die moet worden afgevoerd. Tegelijk met een nieuwe deur wordt er nieuwe hardware geïnstalleerd. Dit terwijl de oude hardware – zoals geleiders, motoren, veren, balancering en metalen – nog lang niet aan vervanging toe is. Waarom zouden we die kwalitatief goede hardware niet hergebruiken? Door bewust na te denken over vervanging van onderdelen en materialen kunnen we afvalstromen verkleinen. Zo zetten we samen een stap in de richting van een duurzamere toekomst.

 

Investeringen in uw bestaande overheaddeur kunnen bovendien bijdragen aan de duurzaamheid van uw deur. U kunt bijvoorbeeld overwegen om een handmatig bediende deur te automatiseren. Het probleem met een handmatige deur is dat deze vaak erg hard wordt dichtgegooid. De klap waarmee de deur in de buffer valt, betekent een aanslag op de rollers, rails en buffer. Met een automatische deur gaat het sluiten van de deur op beheerste wijze. Dit betekent een aanzienlijke verlenging van de levensduur, zeker bij intensief gebruik. Ook kunt u instellen dat de deur automatisch sluit na bepaalde tijd. De deur blijft dus niet onnodig openstaan, wat weer een besparing oplevert op uw energiekosten.

 

3.       Veiligheid

Waar gewerkt wordt, vallen spaanders. Een heftruck kan bijvoorbeeld een gat in de deur stoten. Ook al ziet een dergelijk gat er niet zo gevaarlijk uit, zelfs bij lichte beschadiging kan er wel degelijk sprake zijn van een veiligheidsrisico. Door het gat kan vocht naar binnen sijpelen. In de loop van de tijd zal de deur daardoor ongemerkt zwaarder worden en de staalkabels en balansveren zwaarder belasten dan verantwoord is. Het is daarom verstandig om ook bij lichtere beschadigingen een veiligheidsexpert naar uw deur te laten kijken. Vergeet bovendien niet dat een beschadigde deur ook afbreuk doet aan het imago van uw bedrijf.

 

Ook hier geldt dat het lang niet altijd nodig zal blijken om de deur te vervangen. Met een nieuw deurblad kunnen beschadigingen of slijtage meestal al opgelost worden. Bovendien is het een goed moment om uw onderhoudspartner of veiligheidsexpert uw overheaddeur op andere punten te laten controleren. Denk aan het aanbrengen van een extra slot om het inbraakrisico te verminderen of het vervangen van een gebarsten ruit. In dat laatste geval kan het immers gebeuren dat het vensterglas breekt als de overheaddeur horizontaal ligt. Stel dat er net op dat moment iemand onder loopt…

 

4.       Snelheid 

Het vervangen van een complete overheaddeur is een omvangrijke en tijdrovende klus. Wie een complete deur wil vervangen, moet rekening houden met circa twee maanden levertijd. Zoveel tijd is er nodig om een deur met componenten te maken, te vervoeren naar de plaats van bestemming en op de juiste wijze te monteren. Al die tijd zit u met een niet-functionerende overheaddeur.

 

Kiest u voor het vervangen van het deurblad, dan is de tijd voor het leveren en monteren van de onderdelen een stuk korter. De daadwerkelijke montage duurt een paar uur, en het proces van opdracht tot uitvoering kan vaak al binnen één werkdag geregeld zijn. Dit betekent dat de continuïteit van uw bedrijfsvoering niet in gevaar komt.

 

Wilt u meer weten over het renoveren van uw bestaande overheaddeur met deurpanelen? Download de brochure of neem contact met ons op via 088 - 059 55 00 of via info.nl.entrance@assaabloy.com.

 

Vond u dit blog interessant? Lees ook: