Toegang en bescherming: de cruciale rol van toegangssystemen voor de gezondheidszorg

/AAES/NL/News/2020/Blog%20gezondheidszorg%20HQ.png

Het waarborgen van de veiligheid van patiënten, zorgpersoneel en bezoekers is essentieel voor een effectieve zorgomgeving. Van toegang tot het ziekenhuis of een kliniek tot de manier waarop zorgpersoneel met elkaar omgaat en zich door de instelling verplaatst: toegangsoplossingen spelen een cruciale rol voor hygiëne, beveiliging en toegankelijkheid. Ook afdelingen als de spoedeisende hulp met logistieke doorstroom zijn afhankelijk van de werking van toegangssystemen en laadruimtes.

Met continu veranderende veiligheidsnormen en de onvoorspelbare eisen die van zorginstellingen worden verwacht, is het moderniseren van deur- en laadsystemen essentieel voor efficiënte processen. 

Toegangsoplossingen spelen ook een belangrijke rol in de bestrijding van virussen en de manier waarop bacteriën en virussen zich verspreiden. Dat geldt met name voor deuren die intensief gebruikt worden. Hoewel persoonlijke hygiëne een belangrijke rol speelt bij het minimaliseren van de verspreiding ervan, bieden toegangsoplossings ook alternatieven. 

Hermetisch sluitende schuifdeursystemen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in steriele ruimten zoals operatiekamers en intensivecareafdelingen. Over de hele wereld hebben hermetische deuren de voorkeur bij de beste zorginstellingen en andere faciliteiten waarbij hoge eisen worden gesteld aan hygiëne en de beheersing van infectiegevaar. Cleanrooms vereisen specifieke oplossingen, zoals snelloopdeuren met gladde oppervlakken die eenvoudig  te reinigen zijn en daarom besmetting geen kans geven. 

Automatische schuifdeuren zorgen voor een efficiënte en veilige stroom van mensen, dat maakt ze ideaal voor een entree van een gebouw. Tourniquetdeuren kunnen een grote bijdrage leveren aan klimaatbeheersing. Als ruimte een belangrijke rol speelt, zoals op de eerstehulpafdeling, zijn draaideuren een perfecte oplossing voor optimaal gebruiksgemak en het mogelijk maken van snel transport van patiënten en bedden. 

Het is belangrijk dat de deuren van een ambulancegarage snel reageren maar ze moeten ook veilig afgesloten kunnen worden. Sectionale overheaddeuren bieden robuuste beveiliging, veiligheid en privacy, tegelijkertijd vormen ze een goed geïsoleerde en ruimtebesparende oplossing. De gezondheidszorg kent ook andere type voertuigen, zoals vracht- en bestelwagens, waar speciale laadruimten voor nodig zijn. Betrouwbare en efficiënte laad- en lossystemen, zoals dock levellers en dock shelters zorgen voor een efficiënte stroom van goederen. 

Modernisering van uw toegangsoplossingen levert verschillende extra voordelen op. De juiste entree zorgt ervoor dat alleen personen met de juiste autorisatie toegang krijgen, biedt bescherming en waarborgt de privacy van de patiënt. Automatische tourniquetdeuren en snelroldeuren minimaliseren energieverlies en garanderen stabiliteit van het binnenklimaat, het hele jaar rond. Dit vermindert de belasting van verwarmings- en airconditioningsystemen. En dat heeft een positief effect op de verwarmings- en koelingskosten en is minder belastend voor het milieu. 

Een betrouwbare werking van toegangssystemen is van belang voor toegang en bescherming. Het voorkomen van besmetting en verspreiding van virussen valt of staat met de automatische, contactloze werking van deze systemen. Een serviceovereenkomst voor onderhoud en reparaties – met altijd een servicemonteur paraat – garandeert een betrouwbare werking van systemen. Door stilstand van toegangssystemen tot een minimum te beperken, kunnen zorginstellingen de hygiëne verbeteren en de veiligheid van patiënten, personeel en bezoekers vergroten. 

Wilt u meer weten over de juiste toegangsoplossing voor uw zorginstelling en het bijbehorende onderhoud? We vertellen u graag meer. Neem contact op via 088 - 059 55 00 of info.nl.entrance@assaabloy.com.