Duurzaamheid als onderdeel van ons dagelijks werk

Van innovatie, bevoorrading en productie, tot personeelsontwikkeling en samenwerking met externe stakeholders: aandacht voor duurzaamheid is geïntegreerd in de hele waardeketen van de ASSA ABLOY Group. Sterker nog: duurzaamheid is onze drijfveer bij alles wat we doen. De reden? Het is goed voor het milieu én goed voor het bedrijfsleven.

Wat betekent duurzaamheid voor ASSA ABLOY Entrance Systems?

Door duurzaamheid continu hoog op de agenda te houden, zet we stappen richting een duurzamere toekomst. Daarbij spelen de thema’s milieubewustzijn, sociale duurzaamheid en duurzame producten een extra grote rol. Lees meer over wat duurzaamheid voor ons betekent.

Onze duurzaamheidsdoelstellingen

Op dit moment werken we hard om ons vijfjarige duurzaamheidsprogramma eind 2020 succesvol af te ronden. Binnen dit programma zetten we ons in om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en onze impact op klimaatverandering te verminderen. Dat doen we bijvoorbeeld door onze uitstoot van broeikasgassen te verkleinen, door verbeterde energie-efficiëntie en productiviteit en door nieuwe technologische upgrades. Ook investeren we in de opwekking van energie uit hernieuwbare bronnen en richten we ons op het continu verkleinen van ons water- en energieverbruik. We bieden steeds meer producten met milieuverklaringen, in de vorm van environmental product declarations (EPD’s), met een focus op zowel energiebesparing als minder gebruik van materiaal en andere bronnen tijdens de productie. En we voeren jaarlijks duurzaamheidsaudits uit bij onze directe materiaalleveranciers, om ook hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid in de gaten te houden.

ASSA ABLOY Duurzaamheidsrapport 2020

Door onze klanten te adviseren over de juiste toegangsoplossingen, helpen wij gebouwen duurzamer te maken. In ons duurzaamheidsrapport vertellen we je meer over onze duurzaamheidsinitiatieven en -prestaties in 2020.

Download het Duurzaamheidsrapport 2020 hiernaast.

Duurzaamheid in de bouwsector

Binnen de bouwsector is er steeds meer aandacht voor en vraag naar groene gebouwen, energiebesparing, minder materiaalverbruik, gezondheidsaspecten voor bewoners en gebruikers en hernieuwbare, gerecyclede en circulaire materialen. Ook de vraag naar duurzame bouwpartners groeit. ASSA ABLOY Entrance Systems weet dat de verschillende openingen in een gebouw tot wel twintig procent van het energieverbruik van een gebouw kunnen beïnvloeden. Daarom adviseren we klanten en partners graag over de keuze voor duurzame toegangsoplossingen. Ook denken we mee over duurzaam gebruik, bijvoorbeeld door te focussen op het juiste onderhoud van deuren voor meer energiebesparing. Tot slot delen we regelmatig relevante content over duurzame toegangsoplossingen en duurzaamheid in het algemeen, bijvoorbeeld over de terminologie rondom duurzame gebouwen.

ASSA ABLOY Entrance Systems adviseert je graag over duurzame toegangsoplossingen. Neem direct contact op.