Science Based Targets initiatief

/AAES/NL/News/2022/fields-g112f8b19d_1920.jpg

Sinds oktober 2020 heeft ASSA ABLOY Group zich gecommitteerd aan het gezamenlijke Science Based Targets initiatief. Dit betekent dat wij onze uitstoot van broeikasgassen verder terugdringen door de hele keten. Dat klinkt vrijblijvend maar dat is het zeker niet. Door ons te binden aan dit initiatief, stellen wij ons als doel om uiterlijk in 2050 volledig energieneutraal te opereren. Daarmee dragen wij significant bij aan het beperken van de opwarming van de aarde met maximaal 1,5 graden celsius.

Onze doelstellingen 

Wij zijn wereldwijd een grote organisatie met een giga productielijn. Wij realiseren ons maar al te goed dat we daarmee ook een grote impact hebben op het milieu. Een kans dus om het milieu ook op een positieve manier te beïnvloeden! De komende jaren werken wij aan de volgende doelstellingen: 

  • Het halveren van onze scope 1 (uitstoot door eigen activiteiten) en scope 2 (indirecte uitstoot door inkoop van energie bij derden) uitstoot binnen onze eigen operatie in 2030. 

  • Het stellen van scherpe ambities om ook onze scope 3 uitstoot te reduceren. 

  • In 2050 volledig energieneutraal te produceren. 

  • Binnen 2 jaar ontwikkelen wij onze duurzaamheidsdoelstellingen en laten ze valideren door het Science Based Targets initiatief orgaan. 

Benieuwd wat we al hebben gedaan op het gebied van duurzaamheid? Lees het in ons duurzaamheidsverslag 2021.