Een samenwerking voor blijvende verandering

ASSA ABLOY is een regionaal partner in het Europese Regionale Netwerk van het World Green Building Council (WorldGBC). Deze organisatie is invloedrijk in het creëren van groene gebouwen in heel Europa.

De WorldGBC is een wereldwijd netwerk van Green Building Councils (GBC’s) die de plaatsen waar we wonen, werken, spelen en leren in meer dan 70 landen veranderen. ASSA ABLOY is als regionaal partner gekozen voor haar toewijding aan innovatie en doordat er hoge prioriteit wordt gegeven aan de levenscycluseffecten van haar producten.

Op de agenda

In 2017 is een belangrijk aandachtspunt van het Europese Regionale Netwerk om de Europese Commissie te ondersteunen bij het creëren, afronden en implementeren van een cruciaal nieuw EU-beleid gericht op uitwerken van een "gemeenschappelijke taal" voor de beoordeling van duurzaam bouwen. Dit moet een sterke invloed gaan hebben op het toekomstige duurzaam bouwen beleid en de integriteit van ontwerpen en de inkoop van materialen. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan het initiatief ‘Build upon’. Dit houdt in dat er meer innovatieve manieren worden ontwikkeld om bestaande gebouwen te verduurzamen. Daarnaast wordt er samengewerkt met een aantal van Europa's grootste banken om consumenten te helpen met de financiering van groene verbeteringen aan hun huis. ASSA ABLOY is erg enthousiast om deel uit te maken van een indrukwekkende Europese groep die zich richt op het verbeteren van zowel groene praktijken als ook de regelgeving die dit ondersteunt.

Uitvoeringsplan

ASSA ABLOY zal gaan samenwerken met E.ON, Knauf Insulation, Saint-Gobain, Skanska, UTC, BASF en Stora Enso – de andere Europese Regionale Partners. Op het activiteitenplan voor 2017 staat dat de Green Building Councils en de Regionale Partners gaan samenwerken om zich verder uit te breiden en om hun effecten op de markt te coördineren. De hele waardeketenbenadering van de WorldGBC zorgt voor een waardevolle en gevarieerde inbreng in alle sectoren. Daarnaast kan deze waardeketenbenadering worden beschouwd bij de ontwikkeling en lancering van het toekomstige beleid van de regio. Nauwe samenwerking met de Europese Commissie en andere beleidsmakers zullen ook integraal onderdeel uitmaken bij het presenteren van uitvoerbare oplossingen.

ASSA ABLOY is vereerd met deze verantwoordelijkheid en verheugt zich op de uitdagingen die het met zich mee zal brengen. Verbetering van de duurzaamheid heeft de hoogste prioriteit, en als wereldleider in deuroplossingen kan ASSA ABLOY’s invloed en bereik zorgen voor blijvende positieve gevolgen.