Onze geschiedenis

De ASSA ABLOY Groep ontstond in 1994 door de fusie van twee marktleiders op het gebied van sloten en beveiligingssystemen: ASSA uit Zweden en ABLOY uit Finland. Sindsdien heeft ASSA ABLOY zich ontwikkeld en is het aanbod uitgebreid met automatische toegangssystemen. In 2006 is de divisie Entrance Systems opgericht.

Aan de basis van ASSA ABLOY Entrance Systems ligt een brede en diepgaande kennis, veel ervaring en een sterke geschiedenis van beproefde oplossingen. Door integratie van de gerenommeerde internationale productmerken Besam, Crawford, Albany en Megadoor heeft de ASSA ABLOY familie nieuwe standaarden gevestigd op het gebied van veiligheid, beveiliging en gemak, en daarmee respectabele successen en markterkenning geboekt.

 

  • Deze productmerken zijn een aantal jaar consequent onder de aandacht gebracht in combinatie met het merk ASSA ABLOY. Sinds 2017 zijn de collectieve kennis en middelen van elk van deze bedrijven samengebracht onder het merk ASSA ABLOY.
  • In 2002 voegde Besam zich bij de  ASSA ABLOY Groep. Besam werd in 1962 opgericht  door de ontwikkeling van automatische deuren voor de zorgsector. Al snel werd er uitgebreid naar andere sectoren als retail en transport.
  • Crawford werd onderdeel van de ASSA ABLOY Groep in 2011. Oorspronkelijk produceerde dit bedrijf garagedeuren en in de jaren 50 begon het bedrijf zich te concentreren op de productie van industriële deuren en laad- en lossystemen. De producten werden toegepast in de productieindustrie en distributie en logistiek. 
  • Megadoor is in 2011 aangesloten bij de ASSA ABLOY Groep.De eerste stoffen Megadoor verticale hefdeur werd ontwikkeld in 1973 als afsluiting voor droogovens in de bosbouw. Al snel werden de deuren ook in de mijnbouw, luchtvaart en op scheepswerven geïnstalleerd. 
  • Albany is deel geworden van de ASSA ABLOY Groep in 2012. In 1968 presenteerde Albany hun eerste stoffen snelroldeur ter wereld. Daarna is het bedrijf snelroldeuren gaan ontwikkelen voor veel verschillende sectoren, waaronder de productieindustrie, mijnbouw en cleanrooms.