Veilig aandocken

Wereldwijd wordt er bij DSV Logistics prioriteit aan veiligheid van personeel en vrachtwagenchauffeurs gegeven. Om die reden is voor het logistieke distributiecentrum in Venlo gekozen voor automatische toegangssystemen van ASSA ABLOY Entrance systems.

In het logistieke distributiecentrum in Venlo zijn duurzaamheid, betrouwbaarheid en veiligheid van groot belang. Om te garanderen dat dit pand werd gebouwd volgens de laatste maatstaven is Maurice van den Heuvel, projectleider bij Ser-Pro, als externe specialist door DSV Logistics ingeschakeld. Alle faciliteiten dienden te voldoen aan de hoge eisen rondom kwaliteit, zo ook de automatische toegangssystemen.

Oplossingen

Om te voldoen aan de eisen en om de veiligheid voldoende te waarborgen, werd een totaaloplossing aangedragen, bestaande uit: dock levellers, shelters en overheaddeuren, gecombineerd met het dock-IN verkeerslicht en parkeerhulpsysteem in één, wielgeleiders en hoekkussens. Het ASSA ABLOY Dock-IN systeem assisteert de chauffeurs bij het veilig en snel achteruit inparkeren in een dock. Een rood licht geeft aan dat de vrachtwagen in de juiste positie aangedockt staat. Pas zodra de vrachtwagen in positie is en wanneer het rode licht brandt, kan de ASSA ABLOY overheaddeur geopend worden. Dit betekent dat er geen ruimte meer is tussen het gebouw en de vrachtwagen, dus geen ruimte voor ongevallen. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de deuren ook niet open kunnen blijven staan wanneer er geen vrachtwagen aanwezig is, wat ten goede komt aan de beveiliging.

Resultaat

Maurice vertelt: ‘Ik kan wel zeggen dat ik erg hoge eisen stel aan de leveranciers waar ik mee samenwerk, evenals aan hun producten. Niet alleen levert ASSA ABLOY Entrance Systems topkwaliteit deuren, maar bieden ze ook een erg hoog servicegehalte. Noodzakelijk als je net als ik deadline gevoelige projecten coördineert, waarbij duurzaamheid voorop staat. Een mooi voordeel is ook dat ASSA ABLOY Entrance Systems prijstechnisch erg doorzichtig is. De prijs-kwaliteit verhouding van producten én service steekt met kop en schouders boven de rest uit’.