Energiebesparing in koelmagazijn

/global/scaled/10667x4649x0x1638x1000x435/AAES-NL-case-studies-images-Brakes-brothers-DL-10667x8000px.jpg

Met de laad- en lostoepassingen van ASSA ABLOY Entrance Systems heeft de Brakes-groep in haar koelmagazijn zowel geld als energie weten te besparen.

De Brakes Brothers Food Group heeft haar distributienetwerk voor gekoelde producten uitgebreid met een nieuw distributiecentrum in het Schotse Glasgow. De temperatuur in dit distributiecentrum moet constant op 4 graden Celsius worden gehouden. Een flinke energiebesparing door het voorkomen van vermijdbaar energieverlies via deuren en laadkleppen was een van de doorslaggevende factoren in de keuze voor deze dockingoplossing.

In nauwe samenwerking met het vastgoedmanagement van Brakes werd een maatoplossing gemaakt waarbij de standaard vierkante sectionale deuren werden aangepast tot een T-vorm, met de toegevoegde ondersectie vóór in plaats van boven op de laadklep.

Geschatte besparing van 589.000 kWh per jaar

Door de toegevoegde geïsoleerde panelen onder de laadklep wordt de put eronder volledig afgedicht zodra de deuren worden gesloten. Zo wordt de hele laadklep binnen in het gebouw op een gekoelde temperatuur gehouden, wat leidt tot een flinke energiebesparing.

De sectionale deuren met 70 mm dikke panelen (in plaats van de standaard 42 mm) en de luchtkussenshelters zorgen samen voor een strakke afdichting rondom de voertuigen van de klant. Bovendien zijn rondom de laadklep borstelafdichtingen geplaatst zodat temperatuurverlies wordt voorkomen wanneer de deuren open zijn.

Achter de sectionale deuren werden snelroldeuren geplaatst. Door de snelle roldeuren kunnen vorkheftrucks overdag ongehinderd in en uit rijden, waarbij het energieverlies tot een minimum wordt beperkt. 's Nachts zijn de sectionale deuren gesloten voor een optimale isolatie.