Vrijwel geen energieverlies dankzij industriële deuren

/global/scaled/3889x1692x0x710x1000x435/AAES-NL-case-studies-images-dleteren-auto.jpg

Toen de grootste autodealer van België op zoek was naar een oplossing voor het probleem dat bezorgers 's avonds vaak de deuren open lieten staan, was de keuze snel gemaakt: de sectionale overheaddeuren en snelroldeuren met sluisfunctie van ASSA ABLOY Entrance Systems.

Deze deuren kunnen met behulp van fotocellen automatisch worden geopend en gesloten. Hiermee was het probleem onmiddellijk opgelost en werd het energieverlies tot een minimum beperkt.

Het onderdelencentrum van D'Ieteren in Kortenberg is een groot gebouw waar dag en nacht onderdelen worden geladen en lege verpakkingen worden teruggebracht. Maar sommige chauffeurs vergaten nogal eens de deur achter zich dicht te doen. Soms bleven de deuren de hele nacht open staan, wat een enorme energieverspilling en dus hoge kosten tot gevolg had.

Energieverlies beperken

Na de installatie van een combinatie van ASSA ABLOY sectionale overheaddeuren en snellooproldeuren die worden beheerd vanuit een gesloten bedieningskast, is het onmogelijk dat er nog deuren open blijven staan. Zodra de sectionale overheaddeur wordt geopend, wordt de roldeur gesloten en vice versa. Hierdoor wordt energieverlies tot een minimum beperkt.

"ASSA ABLOY Entrance Systems heeft zich een waardevolle partner getoond door actief mee te zoeken naar de juiste oplossing voor ons probleem. We zijn heel tevreden met het resultaat, dat zijn waarde en effectiviteit nu al heeft bewezen."
Harald Koninckx, adjunct-vestigingsdirecteur.