Een warm welkom

Van der Valk Hotel Veenendaal benadrukt het belang van duurzaamheid door tot in detail te voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen op het gebied van energiezuinig en duurzaam bouwen. Voor de automatische deuren is, mede door de enthousiaste referenties, gekozen voor de toegangsoplossingen van ASSA ABLOY Entrance Systems.

Gasten het gevoel geven dat ze welkom zijn, is misschien wel het belangrijkste aspect van hospitality. Andere onderdelen die daar een belangrijke rol bij spelen, zijn toegankelijkheid en uitstraling. Het was de uitdaging om met een automatische toegangsdeur het aanzicht te versterken. Ook stonden zaken als: voldoen aan behoeftes van het personeel, robuustheid, verlaging van de energiekosten en kwalitatief hoogstaande brandwerende deuren hoog op het wensenlijstje.

Oplossing

Na een gedetailleerde inventarisatie is gekozen voor een combinatie van automatische deuren om zo te voldoen aan de wisselende eisen per vertrek. Hierbij is goed gekeken naar verschillende aspecten zoals rolstoeltoegankelijkheid. Uiteindelijk zorgen een groot aantal schuifdeuren, draaideuren (automatische deurdrangers) en een tourniquetdeur voor het realiseren van een optimale werkomgeving en optimale gastvrijheid.

Resultaat

Voor de entree is, mede in verband met mindervalidetoegankelijkheid, gekozen voor een ASSA ABLOY RD-3 tourniquetdeur met een diameter van 3600mm. De gewenste uitstraling is hier versterkt door een passende tourniquetdeur en door het verticaal geplaatste luchtgordijn. Zo krijgt het aanzicht een indrukwekkende uitstraling en krijgen de gasten een warm onthaal. Ook is er aan de behoeftes van het personeel gedacht bij de keuze van de automatische deuren. De keukendeur is de meest gebruikte deur van het gebouw. Daar zorgen de geleverde schuifdeuren ervoor dat er eenvoudig met plateau’s en karretjes van en naar het restaurant gelopen kan worden. De deur naar de voorraadruimte is voorzien van automatische deurdrangers, zodat logistiek alles perfect doorloopt.