Hefdeur beschermt 's werelds grootste vliegtuig

/AAES/NL/case-studies/images/StratolaunchSystems-aviation-5616x3744px.jpg

's Werelds grootste vliegtuig wordt beschermd tegen de extreme omgeving van de Mojavewoestijn door een hefdeur van ASSA ABLOY Entrance Systems.

's Werelds grootste vliegtuig, SpaceShipOne, heeft een spanwijdte van 116 meter en wordt aangedreven door een zestal 747-motoren. Het staat bij Stratolaunch Systems in Mojave, Californië. Om de gevoelige elektronica, de motoren en andere onderdelen in het vliegtuig te beschermen tegen rondvliegend stof en zand, heeft de klant gekozen voor een hefdeur van ASSA ABLOY Entrance Systems.

Een efficiëntere optie

Dankzij de unieke afdichtingen en beperking van luchtlekkage is de ASSA ABLOY hangardeur een effectievere, geschiktere optie dan een traditionele schuifdeur. Bovendien is een vloerrail, waar zich zand en stof kan ophopen en die regelmatig moet worden gereinigd, voor deze deur niet nodig.

Betere ventilatie

Tijdens normaal bedrijf moeten de deuren in verband met de privacy, controle op de toegang en het beheer van de omgeving gesloten blijven. Met een combinatie van afzuigventilatoren en verdamperkoelers wordt een prettig werkklimaat gecreëerd, wat in de hete woestijnzomers geen overbodige luxe is.

Ter aanvulling op de ventilatoren boven in de muur aan de overkant van de hangar zijn in het hefdeursysteem vier enorme afzuigventilatoren ingebouwd, die zorgen voor luchtbeweging aan de grond.

Meer daglicht

Dankzij het transparante materiaal in het deursysteem krijgt de hangar meer daglicht. Dit zachte, diffuse licht zorgt niet alleen voor een prettigere werkomgeving voor de technici, maar ook voor lagere verlichtingskosten.

Producten

De volgende automatische toegangssystemen zijn geïnstalleerd bij RG Tanna terminal in Australië:

ASSA ABLOY meerbladige hangardeuren »