Hermetische deuren om geluid te weren en brandoverslag te voorkomen

In de farmaceutische tak van Sanquin worden diverse geneesmiddelen geproduceerd. Hier is het noodzakelijk om ruimtes hermetisch van elkaar af te scheiden om geluid te weren en brandoverslag te voorkomen. Daarom koos Sanquin voor geluidswerende en brandwerende hermetische schuifdeuren.

Op de verpakkingsafdeling is hygiëne een cruciale factor. Alle muren en vloeren moeten van hard materiaal gemaakt worden, ook worden glazen flessen als verpakkingsmateriaal gebruikt. Door deze factoren wordt er flink wat geluid geproduceerd op de afdeling. Voor de naastgelegen onderzoeksafdelingen is het gewenst om dit geluid te dempen. Daarnaast is het cruciaal om zowel de wanden als de doorgangen 90 minuten brandwerend te maken. Dit ter voorkoming van brandoverslag naar naastliggende gebouwen. 

Oplossingen

Naar aanleiding van de wensen zijn er ASSA ABLOY hermetische schuifdeuren geleverd, zowel 90 minuten brandwerende als geluidswerende deuren. Alle automatische schuifdeuren hebben een geluidswering van 28dB en een volledig vlak deurblad. Ook zijn sommige schuifdeuren voorzien van een kijkvenster. 

Alle producten zijn voorzien van de modernste technieken op het gebied van doorloopbeveiliging. Tevens zijn impulsgevers naar wens en op specifieke deursituaties afgestemd, zodat de schuifdeur automatisch open gaat en er geen bacterieverspreiding door het aanraken van drukknoppen mogelijk is. 

Resultaat

Deze vernieuwde serie ASSA ABLOY hermetische schuifdeuren sluiten naadloos aan op de wensen van Sanquin. De schuifdeuren worden automatisch geopend en zijn daardoor niet gevoelig voor het achterlaten van bacteriën op deurklinken. De schuine afdekkoof en het vlak afgewerkte deuroppervlak zorgen voor optimale hygiëne.

De serie hermetische schuifdeuren zijn klasse 4 getest volgens de EN 12207 norm voor luchtlekkage. Ze beschikken standaard al over 28dB geluidswering wat indien gewenst uitgebreid kan worden tot wel 41dB. ASSA ABLOY brandwerende hermetische schuifdeuren zijn, ook in 90 minuten brandwerende functie, getest volgens de meest recente normering op het gebied van brandveiligheid, de NEN EN 1634-1.

Producten