Snelloopdeuren bieden veiligheid en efficiëntie in de fabriek van Volvo

/global/scaled/4171x1819x0x170x1000x435/AAES-COM-about-us-news and media-2016-images-volvo-xc90-in-torslanda.jpg

Toen Volvo Cars onlangs zijn fabriek in Zweden uitbreidde en vernieuwde, leverde ASSA ABLOY Entrance Systems een groot aantal snelloopdeuren om ervoor te zorgen dat de bedrijfsvoering veilig, soepel en efficiënt verloopt.

Veilige en efficiënte processen

Onlangs heeft Volvo Cars met succes hun productiefaciliteit in Göteborg, Zweden uitgebreid en vernieuwd. Een van de redenen hiervoor was de productie van de nieuwe Volvo XC90, wat zorgde voor hogere afnames. Nog voordat iemand de kans kreeg om de nieuwe auto uit te proberen, ontving het bedrijf bijna 30.000 pre-orders. De fabriek blijft plaats maken voor nieuwe productielijnen. Het produceren van auto's in een geautomatiseerde productie en assemblage vereist geavanceerde technologie, processen en apparatuur. Daarbij staat een hoge veiligheid voor het personeel centraal, evenals een soepele en efficiënte werking.

Machinebeschermende deuren voor meer doorstroming en productiviteit

ASSA ABLOY Entrance Systems leverde een groot aantal deuren voor machinebeveiliging aan de Volvo fabriek. Machinebeschermende deuren zijn veiligheidsdeuren met een snelle openings- en sluitingscyclus die de doorstroming en productiviteit voor geautomatiseerde processen en productielijnen verhogen. Met fotocellen en geïntegreerde veiligheidsschakelaars bieden ze de ultieme bescherming.

Een van de deurmodellen die in de productielijn voor de Volvo XC90 wordt gebruikt, is de ASSA ABLOY RP300; een zware deur ontworpen voor geautomatiseerde processen en productielijnen. Machinebeschermende deuren bieden bescherming aan medewerkers die in de buurt van geautomatiseerde productieprocessen werken. Het veiligheidsconcept van deze snelloopdeuren maakt een compacte productie-installatie mogelijk, die op korte afstand van de geautomatiseerde machines wordt geïnstalleerd. Tegelijkertijd verhogen de snelle openings- en sluitingscyclustijden de productstroom en de procesproductiviteit.