Stofvrij wrappen dankzij supersnelle overheaddeur

Om nog beter op de toenemende vraag in te spelen, opende Omnimark het Fleet Decoration Center in januari 2017. Vanuit deze vernieuwde montagehal worden auto’s, bussen en trailers voorzien van een fullwrap. De verwerking van folie vraagt om de perfecte condities. Een deur die te lang open staat, is funest voor onze productie. De nieuwe, supersnelle overheaddeur biedt uitkomst.

Terwijl Van Hooft, Manager Montage, met een plastic krabber het folie strak over de auto wrijft, legt hij uit waarom goede deuren van belang zijn voor dit werk. “Ons wrapfolie is statisch en trekt daarmee stof aan. Wanneer er stof tussen het folie en een voertuig komt, gaat de hechtende werking verloren. Sowieso wil je weersinvloeden zoals wind en tocht mijden. Die kunnen voor bobbels in het folie zorgen.” Voorheen had het bedrijf een stalen deur die er maar liefst 4 minuten over deed om te openen, Van Hooft: “Dat is veel te lang”.

24 uur drogen

Van Hooft gaat dieper in op het werkproces: “Alle auto’s blijven bij ons standaard 24 uur in deze ruimte staan. Hiermee krijgt de lijm van de speciale wrapfolie de tijd om te ‘vloeien’ om een optimale nahechting met het lakoppervlak te verkrijgen. Bij het droogproces is temperatuurregulering erg belangrijk. Door grote warmte- en kouverschillen kan het folie krimpen. Ook dat geeft het belang van snelle deuren aan.”

Ook de hoogte van de deur was van belang. Van Hooft hierover: “De deur moest een behoorlijke hoogte hebben. We bestickeren namelijk voortuigen van groot tot klein. De huidige deur is ruim 4 meter hoog. Een grote trailer kan hier zonder problemen naar binnen rijden.

Oplossingen

De verschillende vereisten in het nieuwe Fleet Decoration Center vroeg om een speciale oplossing. De nieuwste overheaddeur binnen is dan ook geleverd: de ASSA ABLOY OH1042S. Deze nieuwe overheaddeur sloot aan bij

alle wensen. Van Hooft: “Vooral de snelheid is opvallend. Dankzij een aangepast besturingssysteem en een versterkte constructie opent de deur in 4 seconden”. Dat is tot vier keer sneller dan een standaard overheaddeur.

Resultaat

De nieuwe snelle overheaddeur zorgt ervoor dat er zo min mogelijk invloeden van buitenaf toegang hebben tot de montagehal. Op deze manier kan voldoet Omnimark aan alle eisen van de foliefabrikanten voor de fabrieksgarantie en worden de hoogste kwaliteitsnormen gerealiseerd.

Van Hooft: "Daarnaast is ons Fleet Decoration Center is nu mede dankzij de samenwerking met ASSA ABLOY Entrance Systems een echt visitekaartje geworden”. 

Producten

De volgende automatische toegangssystemen zijn geïnstalleerd bij Omnimark: 

ASSA ABLOY OH1042P standaard geïsoleerde overheaddeur »

ASSA ABLOY OH1042S supersnelle overheaddeur »