Wij als werkgever

/AAES/NL/work-at-assa-abloy-entrance-systems/images/Experience_world_0006.png

Bij alles wat we doen, werken we volgens onze drie kernwaarden: Empowerment, Innovatie en Integriteit. Ze beschrijven ons dus ook als werkgever. Wat we hier precies mee bedoelen? Bij ons krijg je vrijheid en verantwoordelijkheid, zijn er volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen, komen we met z’n allen op voor wat goed is en kunnen we altijd op elkaar rekenen.

Ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden

Goed om te weten: we zijn een grote organisatie waar veel mogelijk is. En daar zijn we trots op! Binnen onze organisatie ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling en krijg je de ruimte om je ambities waar te maken. Zo werken we samen aan jouw toekomst en die van ons.

We geloven namelijk dat jij geweldige dingen kunt bereiken als we je genoeg verantwoordelijkheid, autoriteit en groeimogelijkheden bieden. Dat begint al als je net bij ons aan de slag bent. Reken in ieder geval op een uitgebreid inwerkprogramma. Bovendien organiseren we vier keer per jaar een introductiedag, waarop je kennismaakt met andere nieuwe collega’s én je de organisatie van binnen en buiten leert kennen.

Na je inwerkperiode zijn er ook volop mogelijkheden om te leren en jezelf te ontwikkelen.

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons heel hoog in het vaandel. Hoe je dat merkt? We houden elkaar continu scherp en spreken elkaar aan op mogelijk onveilige situaties. Daarnaast verzorgen we trainingen, bijvoorbeeld over het werken met hoogwerkers en heftrucks en over de NEN 3140-certificering. Verder krijgen monteurs en andere collega’s die bij klanten aan de slag gaan van ons alle middelen die ze nodig hebben om veilig te werken, zoals schoenen, handschoenen, een bril en otoplastieken. En we bezoeken onze klanten regelmatig om de situatie waar nodig te verbeteren.

Als organisatie zijn we VCA-gecertificeerd en dat vragen we ook van onze monteurs.

Onze monteurs die werken met industriële deuren hebben daarnaast een hoogwerkerscertificaat. Heb je deze certificaten niet, maar wil je wel graag bij ons aan de slag als monteur? Dan kun je ze via ons behalen.

 

Leer je collega’s kennen

Nieuwjaarsbijeenkomst
Vraag een willekeurige collega naar hét event van het jaar bij ons en grote kans dat je “De nieuwjaarsbijeenkomst!” als antwoord krijgt. Een nieuw jaar luiden we steevast in met de hele organisatie samen. We kijken terug op wat er achter ons ligt en blikken vooruit naar wat ons te wachten staat. Ben je nieuw? Reken er dan op dat we je in het zonnetje zetten. Net zoals collega’s die een jubileum te vieren hebben. Verder nodigen we altijd een spreker uit, die je meeneemt in een interessant verhaal – passend binnen het thema van de avond. Tel daar een heerlijk diner en goede muziek bij op en je snapt: over de nieuwjaarsbijeenkomst wordt altijd nog lang nagepraat.

Personeelsvereniging
Met de nieuwjaarsbijeenkomst begint het jaar natuurlijk pas. Ook in de andere maanden organiseren de medewerkers in onze personeelsvereniging activiteiten. Niet alleen gezamenlijk met andere businessunits, maar ook met je eigen afdeling. Kom maar op met je leuke ideeën!

Iets doen voor de maatschappij
Persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling – ook dat vinden we belangrijk. Daarom dragen we graag ons steentje bij aan maatschappelijke evenementen. Zo rennen de hardlopers onder ons bijvoorbeeld samen de jaarlijkse Dam tot Damloop om geld op te halen voor een goed doel.